Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın Başbakanı olduğu 54. TC Hükümeti döneminde Türkiye, İran, Pakistan, Bangladeş, Malezya, Endonezya, Mısır ve Nijerya'nın devlet ve hükümet başkanlarının katılımı ile kurulan D-8'in kuruluşunun 10'uncu yıl dönümü İstanbul Çırağan Sarayı'nda düzenlenen törenle kutlandı.
Üye ülke temsilcileri dahil büyük bir katılımla gerçekleşen toplantıda ekonomik sömürü ve ezilmişlikten kurtulmak için işbirliklerinin artırılması, müşterek projelerin süratle ve azimle yürürlüğe konulması kararı alındı.D-8'in kuruluşunun 10'uncu yıldönümü dolayısıyla İstanbul'da yapılan kutlama toplantısında Millî Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Müslümanların acilen kendi Müşterek Para Birimlerini, Yeni Dünya Bankasını, Yeni IMF'sini ve Yeni Dünya Ticaret Örgütü kurulması gerektiğini söyledi.
Toplantıda D-8'lerin bayrağında 6 temel ilkeyi sembolize eden altı yıldızın anlamının; Savaş, değil barış, çatışma değil, diyalog, Çifte standart değil, adalet,üstünlük değil, eşitlik, sömürü değil, işbirliği, baskı ve tahakküm değil, insan hakları hürriyet ve demokrasi olduğu bir kez daha vurgulandı.
Huzur için D-8 şartMilli Görüş Lideri Prof. Dr. Erbakan D-8' lerin nüfus ve yüzölçümü bakımından dünyanın en önemli bir bölümünü, hammadde, kaynaklar ve işgücü bakımından da büyük bir ağırlığını temsil ettiğini belirtti.D-8'in kuruluşunun 10'uncu yıl dönümü dolayısıyla İstanbul Çırağan Sarayı'nda düzenlenen kutlama toplantısı, Millî Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, D-8 üyeleri, D-8 Genel Sekreteri Dr. Dipo Alam, D-8 Direktörü Kia Tabatabai, D-8 ülkeleri Türkiye Büyükelçileri ve T.C. 54'üncü Hükümetinin bakanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.Kutlama toplantısında konuşan Millî Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, D-8 ülkelerinin stratejik önemine ve sahip oldukları enerji rezervlerine vurgu yaparak, "D-8 ülkelerinin potansiyeli göz önünde bulundurulduğunda D-8'ler 8 Müslüman ülkeden müteşekkil bir çekirdek olmakla birlikte, 60 İslâm Konferansı üyesi ülkenin çoğunluğunu temsil etmektedir. Ve dünya üzerinde, dünyanın bütününe nazaran nüfus ve yüzölçümü bakımından dünyanın en önemli bir bölümü, hammadde, kaynaklar ve işgücü bakımından büyük bir ağırlığını temsil etmektedir" dedi.
HUZUR İÇİN D-8 ŞART
Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Erbakan D-8' lerin nüfus ve yüzölçümü bakımından dünyanın en önemli bir bölümünü, hammadde, kaynaklar ve işgücü bakımından da büyük bir ağırlığını temsil ettiğini belirtti.D-8'in kuruluşunun 10'uncu yıl dönümü dolayısıyla İstanbul Çırağan Sarayı'nda düzenlenen kutlama toplantısı, Millî Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, D-8 üyeleri, D-8 Genel Sekreteri Dr. Dipo Alam, D-8 Direktörü Kia Tabatabai, D-8 ülkeleri Türkiye Büyükelçileri ve T.C. 54'üncü Hükümetinin bakanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.Kutlama toplantısında konuşan Millî Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, D-8 ülkelerinin stratejik önemine ve sahip oldukları enerji rezervlerine vurgu yaparak, "D-8 ülkelerinin potansiyeli göz önünde bulundurulduğunda D-8'ler 8 Müslüman ülkeden müteşekkil bir çekirdek olmakla birlikte, 60 İslâm Konferansı üyesi ülkenin çoğunluğunu temsil etmektedir. Ve dünya üzerinde, dünyanın bütününe nazaran nüfus ve yüzölçümü bakımından dünyanın en önemli bir bölümü, hammadde, kaynaklar ve işgücü bakımından büyük bir ağırlığını temsil etmektedir" dedi.
KURTULUŞ İÇİN D-8
D-8'lerin kuruluş gayesine de değinen Erbakan, Yalta Konferansı'ndan sonra gelişen olayların D-8'in kuruluşunu zorunlu hale getirdiğini kaydederek, "Soğuk Savaşın bitiminden sonra, önce tek kutuplu dünya ile birlikte küreselleşme/globalizm sloganları atıldı. İnsanoğlunun sahip olduğu bilimsel, teknolojik imkânlarla dünya artık küçük bir köy haline gelmişti. Ve dolayısıyla da tek bir Pazar. İnsanlar bu sloganları tartışırken, semantik anlamları ile tartışıyor, bu sloganların ardından ne geleceğini bilmiyordu. İşte ne yazık ki yeni oluşuma böyle yanlış yol gösterilmiş olması, yeryüzünde barışın tesis edileceği yerde dünyanın en hassas bölgelerinde yeniden savaşların başlamasına sebep olmuştur.
Önce İran-Irak savaşı, sonra Körfez Savaşı, sonra Bosna katliamı, sonra Azerbaycan ve Çeçenistan katliamları, bütün savaşların hep Müslüman topluluklara karşı yapılması ve birçok Müslüman ülkelere uygulanan çeşitli ambargolar, Somali'de, Ruanda'da açlıktan ve sefaletten hayatlarını kaybeden insanlara karşı batının duyarsızlığı ve şimdi Irak, İran, Suriye! Bütün bu olanların hedefinin nedense hep Müslümanlar olması dikkate alınacak ve batının Soğuk Savaş sonrasında İslâm'ı kendi düşmanı olarak belirlemesi ile birlikte değerlendirilecek olursa, batıdaki oluşumların insanlığa neden saadet getiremediği anlaşılacaktır. D-8, insanlığa batının veremediği saadeti vermek gayesi ile kurulmuştur" ifadelerini kullandı.
YENİ BİR DÜNYA İÇİN
D-8'lerin bayrağında yer alan 6 yıldızın anlamları konusunda da bilgi veren Erbakan, "Bu ilkelerden her biri 20. asır boyunca hep yanlışlarda ısrar edilmesi ve bu ısrarın bir fayda vermemesi yüzünden, artık dönülmesi gereken doğruları temsil etmektedir. Bu gerçekler karşısında yeryüzünde huzur, barış ve saadetin tesisi için artık temeldeki bu yanlışların yapılmayacağı yeni bir yola girilmesi, doğrulara dönülmesi zorunluluğu apaçık ortaya çıkmış ve işte 15 Haziran 1997'de D-8'ler bu zorunluluktan kurulmuş ve ortaya çıkmıştır. D-8'ler 20. yüzyılın en önemli olaylarından birisi, 20. yüzyılın 21. yüzyıla en kıymetli hediyesidir. 20. asırda meydana gelen olaylardan alacağımız dersler: 1) Saadet için materyalizm değil, maneviyatçılık esas alınmalıdır. 2) Saadet için çatışma değil diyalog esas alınmalıdır. 3) Toplulukların saadeti için çifte standart değil adalet esas alınmalıdır. 4) İnsanların mutluluğu çin üstünlük, tekebbür değil, eşitlik esas alşınmalıdır. 5) İnsanların saadeti için sömürü değil işbirliği esas alınmalıdır. 6) Toplumların saadeti için baskı ve faşizm değil, insan hakları, özgürlük ve demokrasinin esas alınması gerekmektedir. D-8'lerin bayrağında yer alan 6 tane yıldız D-8'lerin temel ilkelerini sembolize etmektedir. Bu ilkelerden herbiri 20. asır boyunca hep yanlışlarda ısrar edilmesi ve bu ısrarın bir fayda vermemesi yüzünden artık dönülmesi gereken doğruları göstermektedir. Bu prensipler sadece D-8'lerin kendi prensipleri değil, yeni bir dünyanın kurulmasının da temel esaslarıdır" şeklinde konuştu.
KÜRESEL BİR KURULUŞ
Erbakan, D-8'lerin özellikleri ile ilgili olarak ise şu değerlendirmede bulundu: "D-8'ler en yüksek seviyede küresel bir kuruluştur. D-8'ler G-7'lerle çatışmak için değil, tam tersine yeni dünyayı birlikte kurmak için teşekkül etmiştir. D-8'ler gelişmekte olan bütün ülkeleri ve ezilmekte olan bütün halkları (ABD halkı dahil) kucaklamak ve aynı zamanda süratle karar alabilen dinamik bir yapıya sahip olmak üzere kurulmuştur. D-8'ler üye ülkelerin iç işlerine karışmamak ve herbirinin bölgesel anlaşmalardaki taahhüt ve haklarına halel getirmemek temel prensibi ile kurulmuştur. D-8'ler gelişmekte olan bütün ülkelerin birlikte ve hızlı kalkınmalarını, uluslararası münasebetleri tanzim eden mekanizmalara katılım güçlerinin arttırılması ve dünya ekonomisindeki etkinliklerinin güçlendirilmesi ve halklarının daha iyi bir yaşam standardına sahip olmasını sağlamak amacıyla kurulmuştur. D-8'ler kurulur kurulmaz bütün üye ülkelerin dinamiklerini harekete geçirerek faydalı projeleri süratle gerçekleştirmek üzere kurulmuştur. Hedefleri açısında iş üretmeyi benimseyen D-8'ler daha kuruluşları sırasında hangi sahalarda hangi konulara öncelik vereceklerini uzmanlarıyla araştırmalar yaparak olgunlaştırmıştır. Her bir ülkenin hangi konuda yürütücü olacağı, hangi projelerin gerçekleştirilmesine öncülük yapacağı plan ve programa bağlanmıştır." dedi.
BATI DÜNYAYI ATEŞE VERDİ
D-8'in son 10 yıllık gelişimini de değerlendiren Erbakan, "İşte D-8'ler 15 Haziran 1997'de bu zorunluluklardan dolayı açıklanan sebepler, özellikler ve hedeflere sahip olmak üzere kuruldu. Kollarını sıvadı ve 10 sene elinden gelen gayretle çalıştı. Bu esnada, D-8'ler ve G-8'lerde neler oldu? 15 Haziran 1997'de İstanbul'da zirve yapıldı. 1-2 Mart 1999'da Dakka Zirvesi yapıldı. 25-26 Mart 2001'de Kahire Zirvesi yapıldı. 18 Şubat 2004'te Tahran Zirvesi yapıldı 12-13 Mayıs 2006'da Bali-Endonezya Zirvesi olmak üzere 5 zirve toplantısı gerçekleştirildi. D-8'ler dünyaya adalet getirmek için çalışırken, 1997'den 2007'ye kadar geçen son 10 yıl esnasında, başta ABD'yi yönlendiren ırkçı-emperyalist dış güçler olmak üzere onların etkisiyle G-8 dünyayı her geçen gün daha büyük bir sömürüye ve pek çok dünya bölgesinin savaş alanına dönmesine sebep olmuşlardır. Bu arada gerçek dışı bahaneler ileri sürülerek Filistin'de 50 yıldan fazla bir zaman devam eden katliamlara ilaveten Afganistan, Irak ve Somali işgal edilmiş, buralarda her türlü işkence ve şiddet uygulaması bütün hızıyla sürdürülmüştür" değerlendirmesinde bulundu.
NELER YAPILMALI?
D-8'lerin önümüzdeki süreçlerde gerçekleştirmesi gereken hedefleri de gösteren Erbakan, şöyle konuştu: "Ulusal Bağımsızlık Kurulu kurulmalıdır. Bunun için D-8'lerin temel prensibi olan diyalog yoluyla D-8'ler çekirdek ülkelerinin siyasi iradelerinin azimli bir şekilde ortaya konması için çalışmaların yapılması gerekmektedir. Diyalog enstitüleri ve bunların koordinasyonu. Bu enstitüler ve yapılacak olan çalışmalar ile Yeni ve Adil Bir Dünya düzeninin temel esaslarının geliştirilmesi, bu temel esaslara göre Yeni ve Adil bir Dünya düzeninin kurulması sağlanmalıdır. G-8'lerin başta Müslüman ülkeler olmak üzere sömürdükleri ülkeler hakkında yaptıkları yanlış propagandaların takibi ve bunların önlenmesi için gereken teşebbüslerin yapılması gerekir.
D-8'lerin ana prensiplerinin G-8'lerdeki makul çevrelerle diyaloglar kurulması suretiyle bu ülkelerin yönetimlerine de benimsetilmesi çalışmaları yürütülmelidir. Ekonomik sömürü ve ezilmişlikten kurtulmak için işbirliklerinin arttırılması, müşterek projelerin süratle ve azimle yürürlüğe konulması lazım. Bunun için yapılması lazım gelenlerin planlanması, --
Tarihine sahip çıkmayanların,istikballeri olmaz. اللهم صلي وسلم وبارك عليك يا حبيبي ياشفيعي يا قرة عيني يا محمدYavuz Sultan Selim Diyor ki:Bu seferlerimiz, bu sıkıntılarımız ve bu perişanlıklarımız, hep gönülleri birleştirmek, İslam Birliğini tesis etmek içindir.Mülk Allah'ındır. Kim Allah'ın yardımı olmadan istediğini elde etmede zafere ulaştığını söylerse, Allah onu kahreder ve aşağı derecelere indirir.Vükela ve ümeranın süslü elbiseler giymesi, padişahlarına tazimden ileri gelir. Biz Allah'tan başka kime tazime mecburuz ki, bu külfeti ihtiyar edelim? Bizim Padişahımız vücudu saran libasa değil, ruhun içindeki inanca bakar.
İş Adamı Orhan Şişman’ın Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı
-
İş Adamı Orhan Şişman’ın Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı İş Adamı Orhan
Şişman’ın Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı Tüm İslam Aleminin,
çalışanlarımızın ve hem...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder