Son dakıka

27 May 2008

***FIKIH***

- Fıkıh, fıkıh okumak değil fıkhetmek, yani düşünmek, akletmektir. Fıkhı, düşünmeyi öğrenmek için okuyunuz. Sizden öncekilerin dinin temel metinleri üzerinde ne denli kafa yorup ceht sarfettiğinin en güzel fıkıh okuyarak öğrenebilirsiniz.

- Fıkıhlı yaşayınız. Fıkıhlı yaşamak hukuklu yaşamaktır. Hukuksuzluk demeye gelen fıkıhsızlık anarşizimdir. En büyük nizama aşık olan birinin hayatında nizamsızlığa ve intizamsızlığa yer yoktur.

- Yaptığınız her bir işin İslam şeriatındaki yerini öğrenmeyi şiar edininiz. Bu müslümanlığınızın olmazsa olmaz bir parçası olsun.

- İbadet fıkhını bilmek gibi meslek ve iş fıkhını bilmekte boynunuza borçtur. Herke mesleği ile ilgili fıkhı mevzuatını bilmek zorundadır. Bu farz-ı ayndır o kişiye, tıpkı gündelik işleri konusundaki fıkhı (ilm-i hal) bilmede olduğu gibi. İbadetlerinizi atanızdan gördüğünüz gibi değil Peygamberin yaptığı gibi yapınız. bunun içinde ibadet fıkhını öğreniniz.

- Taklite değil tahkik ehli olmaya gayret ediniz.

- Takip ettiğinizi taklitçisi olmak yerine tahkikçisi olunuz. Gölgesi olmak yerine Şahsiyet olunuz. Eğer illede taklit edeceksenin en iyiyi taklit ediniz. Allah'ın size örnek gösterdiğini taklit ediniz.

İpini yanlış kılavuzun eline verenin encamından korkulur. Unutmamak gerekir ki kayıtsız şartsız taklidi caiz olan tek beşer ' Allah'ın ahlakıyla ahlaklanan' masum Nebiler ve dolayısıyla onların son ve kamil mümessili Muhammed (A.s)dir.

Mustafa İslamoğlu

Hiç yorum yok:

Google Gruplar
irfanmektebi@hotmail.com grubuna kayıt ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et

Benim Peygamberim

İlgili aramalar: müzik - ilahi -  ilahi