Son dakıka

19 Nis 2009

İrfan Mektebi


“İste kulum, vereyim!” diyen Allah (cc) ‘tesânüd’ü o kadar seviyor ki; dayanışmanın ve yardımlaşmanın olduğu her yerde muvaffakiyet yaratıyor.

Ve bu yüzden mü’min kullarını ikaz ediyor: “İnkâr edenler de birbirlerinin dostlarıdırlar. Eğer siz bunu (birbirinizle yardımlaşmayı) yapmazsanız, yeryüzünde bir fitne ve büyük bir fesat olur!” (Enfal, 73)



Tesânüd ‘Dünya’ diyene de, ‘ukbâ’ diyene de elzemdir.

İnsan medenîdir, fıtraten tesânüdü ister..

Her ehl-i kemâlin bir başka kemal sahibiyle birleşmeye fıtrî bir meyli vardır. Zira iki güzelin bir araya gelmesi çok daha güzelleri tevellüd edecektir.

Bundandır ki mü’minlerin arasındaki dayanışmayla çılgına döner şeytan. Tesânüdü bozmak uğruna her türlü silahını döker ortaya; haset, gıybet, tenkit, sû-i zan!

Fakat şeytanın kahrolmasına inad ‘çamurdan duvar’ olmalı ehl-i irfan!

“Haysiyetime, şerefime dokundu!” endişesi duymaksızın söylenen her sözü bağrına gömmeli, mukabele-i bi’l-misil derdine düşmeden atılan her taşla daha da sağlamlaşan çamurdan bir kale olmalı ki selâmet bulsun âlem-i İslam.

Zira muvaffakiyete tesânüd gerek! Tesânüde tahammül…

Tesânüdün menbaı ihlasın, sebatın ve fedakarlığın bulunduğu kalplerdir…

Haysiyet ve şereflerinin derdine düşenler bu ulvî hasletten nasipsizlerdir. Çünkü süflî arzular, maddî menfaatler bir yana, şahsî onur ve haysiyet arayışı bile çoğu zaman tesânüdü kırar, parçalar.

Kendilerini değil, cemiyeti başarıya götürmek isteyenlerin, himmet ve gayreti nefsi değil, milleti olanların sevdasıdır tesânüd.

Tesânüdün bir diğer adı da ‘biz’dir: ‘Ben’den tecerrüd!

Bu meyanda son söz Bedîüzzaman Hazretleri’nin: “..Bir taş, taşlığıyla beraber, kubbeli binalarda ustanın elinden çıkar çıkmaz başını eğer, arkadaşıyla birleşmeye meyleder ki, sukut tehlikesinden kurtulsunlar. Maalesef, insanlar teavün sırrını idrak edememişler. Hiç olmazsa taşlar arasındaki yardım vaziyetinden ders alsınlar!”


İrfan Mektebi, bu ay “İhlâsa erdirilmiş kullar” kapağı ile huzurlarınızda; ümid ediyoruz istifadeye medâr olur.

Dağıtım, baskı ve abone hizmetlerimizdeki eksikliklerimizi giderdikçe İrfan Mektebi’ne olan teveccüh ve alâka her geçen gün daha da artıyor hamdolsun.

Ancak daha çok hânenin İrfan Mektebi olması için her bir okurumuza vazifeler düşüyor.

Onbinlerin, yüzbinlerin İrfan Mektebi’ni elde etmesi tamamen sizin elinizde. Hep birlikte ehl-i İrfan câmiasını büyütme hamlesini ve seferberliğini başlatıyoruz inşaAllah.

Şuhûr-u Selâse (üç aylar)’a bir ay sonra kavuşuyoruz.

Gelin, mukaddes iklimin bereketinden de istifade ederek şimdi onbinlere ulaşan İrfan Mektebi’ni yüzbinlere taşıyalım. O vakit, esecek lâhûtî ‘İrfan rüzgarı’nın sıcaklığı ve kuvveti ile îman ve Kur’ân hakîkatlerinin ruhlarda yapacağı tesiri hesap dahi edemeyiz.

Sizleri bu hayırlı yolculuğumuzda omuz vermeye, destek olmaya davet ediyoruz.


Bu arada sizlere bir müjde vermek istiyorum: İngilizce dergimiz ‘The Pen’in yeni sayısı hem de bir kısmı Rusça olarak çıktı. Bu şu demek: Rusça dergimiz de kapıda! Allah, emeği geçenlerden razı olsun.


Aziz dostlar,

Şimdi sizleri İrfan Mektebi’nin bu bol ‘ihlaslı’ sayısında seyahate davet ediyorum, istifadeniz ziyade olsun.


A. Cihangir İşbilir

Hiç yorum yok:

Google Gruplar
irfanmektebi@hotmail.com grubuna kayıt ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et

Benim Peygamberim

İlgili aramalar: müzik - ilahi -  ilahi