Son dakıka

24 Tem 2007

BÜYÜK TÜRK KOMUTANI

Büyük Türk Komutanı Selahaddin Eyyubi'nin Bir Anısı!

Haçlı Seferleri sırasında Kudüs'ü kurtarmak için harekete geçen Selahaddin Eyyubi ve ordusu Necef Çöllerin'nin yakıcılığından geçmeyi başarmış tüm çabalarının sonunda Hittin Savaşıyla galibiyeti göğüslemiştir.

İşte o sırada, Eyyubi'nin askerleri Haçlı Orduları Komutanı (sözde)Arslan Yürekli olan Richard'ı esir almış ve Eyyubi'nin çadırına elleri bağlı olarak getirmişlerdir. Aslan Yürekli(!) Richar'ın ellerini bağlı gören Eyyubi derhal askerlerinden ellerinin bağını çözmesini ve kılıcını kuşandırmasını istemiştir.

Çünkü bu durumun bir komutanın ağrına gideceğini sezmiştir! Hoşgörüde kusur edilmeyen bir süre sonra Selahaddin Eyyubi, Aslan Yürekli(!) Richard'ın bırakılmasını emreder ve O'ndan birşey isteyip istemediğini sorar. Serbestliğinin küstahlığıyla ayağa kalkar ve kaya getirilmesini ister. bunun üzerine Selahaddin Eyyubi askerlerine kayanın getirilmesini ister.

Kaya geldiğinde Richard, kılıcını hışımla,gururla,sinirle indirir ve kayayı parçalayarak; --İntikamımızı alacağız!

Bunun üzerine Selahaddin Eyyubi ayağa kalkar, askerlerinden kumaş bir bez parçası ister.

Eline aldığı bez parçasını hızla havaya fırlatır ve tam düşeceğinde Eyyubi'nin kılıcı* akissi Richard'ın gözünde parlayıncaya kadar bezin ortasına yıldırım gibi düşer. Hiç bir dengesi bozulmayan kumaş parçası, yerde ikiye ayrılmış bir şekilde durunca, Aslan Yürekli(!) Richard pancar kesilir. Eyyubiye tek söz kalmıştır;
--Yolun açık olsun...

Azeri dökümü kılıcının sırrı hala çözülememektedir.

Hiç yorum yok:

Google Gruplar
irfanmektebi@hotmail.com grubuna kayıt ol
E-posta:
Bu grubu ziyaret et

Benim Peygamberim

İlgili aramalar: müzik - ilahi -  ilahi